Min gamle elbil

Min gamle elbil

Om elbil bloggen

Her skriver jeg elbilens "dagbog", og mine tanker omkring brug, vedligeholdelse, opladning osv.

Status

DagbogPosted by Henrik Scheel 2011-05-07 22:52:54

50.789 km.

Vi har nu haft bilen i et år, og i den anledning har jeg regnet på bilens økonomi.

På trods af de mange uforventede, store udgifter, ser det fornuftigt ud - under forudsætning af at det ikke fortsætter med mange flere af den slags "ekstraordinære" udgifter!

Hvis vi forudsætter at bilen skal køre 9 år endnu, og den koster 4000 kr at servicere om året, lander vi på en km-pris på 2,80 kr/km, hvis vi kører lige så langt hvert år, som vi har kørt i år (7000 km). Bilens restværdi efter 22 års kørsel regnes for 0 kr. Jeg mener at 4000 om året er højt sat for service-udgifter, men nu får vi se hvordan det går... det er jo en gammel bil.

Hvis vi kører mere i bilen bliver økonomien hurtigt bedre: Det er de årlige udgifter til forsikring, dinitrol-behandling og periodisk syn på i alt 4000 kr årligt, der tæller mindre pr km når vi kører længere.

Worst case scenario: Vi uskifter diverse dele for 36000 kr, men bilen kører kun 28.000 km mere i løbet af de næste fire år, og kører derefter ikke, og er intet værd: 5 kr/km. Og det håber jeg er ganske usandsynligt... :-)

Men jeg skal nok ikke begynde at regne timeløn for al den tid jeg har brugt på bilen med i økonomi-beregningen...

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.